Prince wilde geen parodie Weird Al Yankovic

Weird Al Yankovic maakt al decennia parodieën op muziek van de grootste sterren, maar van 1 muzikant kreeg hij daarvoor geen toestemming. In een interview met People onthult Weird Al dat hij meerdere keren een nummer van Prince onder handen wilde nemen, maar nooit een akkoord uit Minneapolis kreeg.

"Ik heb het de laatste twintig jaar niet eens meer geprobeerd, omdat hij toch altijd nee zei", aldus de muzikant. "Maar ik had altijd nog een fantasie. Daarin kwam hij met een nieuw nummer, had ik een fantastisch idee daarvoor, zei hij ja en zou al die jaren aan ongemakkelijkheid tussen ons verdwenen zijn."

Weird Al vertelt dat hij de in april overleden zanger ideeën stuurde voor parodieën van de nummers Let's Go Crazy, Kiss, When Doves Cry en 1999. "Ik wilde iets maken over een infomercial waarbij je alles kon krijgen wat je wilde als je het nummer 1-800-something-1999 draaide."

In de afgelopen veertig jaar kreeg de zanger wel toestemming van verschillende andere grootheden. Michael Jackson, wiens Beat It werd omgedoopt tot Eat It, bijvoorbeeld had volgens Al een prima gevoel voor humor. Ook Kurt Cobain zag een parodie meteen zitten. "Hij vroeg of het een lied over eten werd."Weird Al's Smells Like Nirvana ging uiteindelijk over de onverstaanbare teksten van het origineel van het nummer, Smells Like Teen Spirit.

 Prince wilde geen parodie Weird Al Yankovic

Prince wilde geen parodie Weird Al Yankovic (Foto: BuzzE)