Chinese laat verliefde Nederlander barsten

Een Nederlander van 41 heeft 10 dagen op een Chinees vliegveld doorgebracht. Hij wachtte daar tevergeefs op zijn 26-jarige online vriendin. Die had kennelijk twijfels over de relatie, over haar uiterlijk of allebei, want ze was voor een behandeling in een beautykliniek. De liefdeszieke Nederlander moest uiteindelijk met uitputtingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Volgens Chinese media had Alexander Cirk mejufrouw Zhang twee maanden geleden via een app leren kennen, schrijft de BBC. De tortelduifjes hadden naar verluidt beiden vlinders in de buik. Blijkbaar besloot Circ echter zonder al te veel overleg naar Changsha te vliegen.

Op dat moment had de Nederlander zich al een beetje bot gedragen, aldus Zhang. Ze had contact opgenomen met de Chinese televisie na een nieuwsitem met de uitgeputte Circ op het vliegveld.

"Er was wel sprake van opbloeiende romantiek", vertelt de vrouw. Maar dat had dus al een deukje opgelopen. "Op een dag stuurde hij me foto's van zijn tickets en ik dacht dat hij een grapje maakte. Daarna hoorde ik niks meer van hem." Toen Circ arriveerde lag ze onder het mes en stond haar telefoon uit.

Maar mogelijk wint de aanhouder toch want ze is kennelijk onder de indruk. Als beiden zijn hersteld wil Zhang haar online vriend alsnog ontmoeten om de relatie weer op te bouwen.

Users op de Chinese site Weibo, een soort Twitter, hebben weinig sympathie voor de Nederlander. "Die man moet gek zijn", schrijft een gebruiker. "Weet hij niet eens dat alles in China nep is?" vraagt een ander zich af. Maar sommigen zeggen dat Circ de relatie serieus nam en geen spot verdient.

Dat Chinees moet overigens een knap efficiënte taal zijn. Op Weibo was namelijk de volgende hashtag trending: #'Buitenlandse man ging naar Changsha om zijn online vriendin te ontmoeten'