Spelers vragen geld terug na Pokémon Go-update

Pokémon Go heeft gisteren een update gekregen, en een van die updates heeft het zogenaamde tracking (kijken hoever een Pokémon van je verwijderd is) uit het spel gehaald. Daarnaast heeft Niantic ook bevolen dat alle sites die Pokémon tracken zoals Pokévision uit de lucht worden gehaald. Dit tot grote woede van veel spelers, die nu hun geld terugeisen via de app store en Google play.

Wat is er nu precies aan de hand? Zoals eerder gezegd, had Pokémon Go een functie waarmee spelers konden kijken hoever een Pokémon van hen verwijderd was, wat werd aangegeven met voetjes (één voetje was dichtbij, twee voetjes was wat verder weg en drie voetjes was het verste weg). Door een glitch in dit systeem werd dit niet juist weergegeven, waardoor alle Pokémon (ongeacht de afstand) allemaal drie voetjes kregen. Dit kwam bekend te staan als de three-step-glitch en is met de update door Niantic uit het spel verwijderd, zoals te zien is op de afbeelding hieronder:

Threestepglitch2

Omdat mensen toch willen weten welke Pokémon zich waar bevonden, wendden veel mensen zich tot alternatieven zoals Pokévision (die ook gebruik maakte van Pokémon Go's API). Zodra ze in een gebied waren waar veel Pokémon in de buurt waren die spelers wilden hebben, maakten ze gebruik van een lure om de Pokémon te lokken. Deze lures zijn te koop via microtransacties in de winkel van Pokémon Go.

Maar nu het tracken van Pokémon uit de game zelf verwijderd is en sites zoals Pokévision gedwongen zijn offline te gaan, weten spelers niet meer wanneer ze het beste hun lures kunnen gebruiken. In een reddit-thread is te lezen dat veel gebruikers pissig zijn en nu hun geld terugvragen via apple, omdat het doel waarvoor ze hun lures en pokeballs oorspronkelijk gekocht hebben niet meer haalbaar is. Apple is in ieder geval verassend makkelijk wanneer het gaat om geld teruggeven: Mike Fahey van Kotaku nam de proef op de som en kreeg zonder enige moeite zijn geld terug.

Niantic heeft nog niet op de woede van spelers gereageerd. Pokémon Go is speelbaar op mobiele apparaten.

Pokemongo
Spelers vragen geld terug na Pokémon Go-update