PSV winnaar Johan Cruijff schaal 2016

De Johan Cruijff schaal 2016 is gewonnen door landskampioen PSV. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door de ploeg uit Eindhoven.

De 36-jarige Dirk Kuyt mag aftrappen en de wedstrijd begint. Al in de 5e minuut schiet Guardado de bal op de lat uit een vrije trap. Doelman Hansson van Feyenoord was kansloos. Het bleef echter bij het enige wapenfeit van de openingsfase. In de 29e minuut kreeg PSV een makkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter Gözübüyük. Luuk de Jong kon het vanaf elf meter proberen, maar faalde. Feyenoord kwam goed weg, maar van een antwoord kwam het er niet van. PSV bleef aanzetten. Zes minuten verder kwam Pereiro in een goede positie, maar schoot voorlangs.

Uiteindelijk kreeg PSV de voorsprong te pakken door een doelpunt van Pröpper in de 38e minuut. De bal rolde in de verre hoek en wederom is doelman Hansson kansloos. PSV ging de rust in met een 1-0 voorsprong en heel onverdiend was dat niet.

Luuk de Jong mist strafschop. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

Het spel van Feyenoord was in de tweede helft een stuk dreigender. Een paar minuten na rust kreeg Feyenoord vier kansen voor het doel, maar de bal wilde er niet in. Tien minuten verder was het Locadia namens PSV die zijn inzet net naast zag gaan. De kans om tegen de verhouding in te scoren mislukte.

Feyenoord ging door op de aanvallende toer. Verdediger Botteghin kopte de bal op doel, maar Guardado haalde de bal van de lijn. Het was een heel ander Feyenoord dan in de eerste helft. PSV had het moeilijk. Want ook een aardige combinatie werd niet afgemaakt door de kersverse spits van Feyenoord Jørgensen.

In de slotminuten van de wedstrijd gingen de Rotterdammers alles of niets spelen. De ruimtes achterin bij Feyenoord werden steeds groter. Het leverde een één op één kans op voor Willems, maar doelman Hansson bracht redding en hield Feyenoord in leven.

De vier minuten blessuretijd waren uiteindelijk niet genoeg voor Feyenoord om de stand gelijk te trekken. PSV kon zich kronen tot winnaar van de Johan Cruijff schaal 2016.

De eerste prijs van het nieuwe seizoen gaat naar Eindhoven. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
De eerste prijs van het seizoen gaat naar Eindhoven. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)