Duitsers 'schaffen' Merkel niet meer

Angela Merkel is minder welkom in eigen land nadat op diverse feestjes doden en veel gewonden vielen door verwarde mannen van niet-Duitse origine. Uit een onderzoek bleek dat veel echte Duitsers niet meer geloven dat Angela het nog ‘schaft’ met de import van vele nieuwe Duitsers. Vrijdag waren een paar duizend burgers op de been om kenbaar te maken Merkel liever te zien gaan.

Zeker 66 procent van de deelnemers aan het onderzoek lieten weten het niet eens te zijn met de ‘wir schaffen das’-politiek van Merkel. Slechts 27 procent is nog maar bereid nog meer ‘vluchtelingen’ te verwelkomen.

Merkel ligt onder vuur sinds ze woensdag had gezegd de deur gewoon open te houden voor de migrantenstroom. Ook opperde ze dat Duitsland nog steeds veilig is ondanks de diverse aanslagen welke vaak door islamitische immigranten werden gepleegd.

De bondskanselier liet weten niet van plan te zijn haar immigrantenbeleid te wijzigen. Merkel noemde haar taak ‘historisch’. Duitsers reageerden op Merkels ‘wir schaffen das’ met dat er helaas niet meer aan de slachtoffers van de recente aanslagen gevraagd kon worden of die er ook nog zo over denken.