'Mourinho verbiedt Pokémon Go bij Manchester United'

Meerdere spelers van Manchester United hebben Pokémon Go op hun telefoon staan, maar hun manager is daar niet zo blij mee. Volgens de Daily Star heeft manager José Mourinho het spelletje verboden.

De spelers van Manchester United mogen twee dagen voorafgaand aan een wedstrijd niet met de hype bezig zijn. "Mourinho houdt ervan om een goede band met zijn spelers te hebben. Hij wil dat ze uitrusten als ze geen wedstrijd of training hebben", vertelt een anonieme bron.

"José moet zijn draai nog een beetje vinden bij United. Het enige waar hij zich een beetje zorgen om maakt, is Pokémon Go. Hij wil dat zijn spelers het spelletje de 48 uren voorafgaand aan een wedstrijd met rust laten. Dan moeten ze zich concentreren op de tactiek waar ze met z'n allen aan hebben gewerkt."

Manchester United speelt maandag in Peking een oefenwedstrijd tegen rivaal Manchester City. Daarna oefent het elftal van Mourinho nog tegen Galatasaray en Everton. Op 7 augustus is de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen landskampioen Leicester City om het Community Shield.