Anno 2205 is de ruimte in

Orbit, de tweede grote DLC voor Anno 2205, is nu beschikbaar voor alle spelers. Na de release van de DLC Tundra eerder dit jaar, is Orbit de laatste content die onderdeel is van de Anno 2205-Season Pass.

Spelers kunnen in Anno 2205 met deze DLC de ruimte veroveren door hun eigen modulaire ruimtestation te bouwen, uit te breiden en te managen. Om gebruik te maken van Nexus, een AI die het ruimtestation beheert, moeten spelers astronauten de ruimte in sturen. Spelers moeten de nieuwe Orbital Institutes in hun steden en sectoren plaatsen en inwoners opleiden, zodat ze klaar zijn voor de ruimte. De drie types astronauten, Biologen, Natuurkundigen en Ingenieurs, zijn alle drie voor een ander deel van het ruimtestation belangrijk.

De mogelijkheden voor het bouwen van een ruimtestation stellen dankzij de twaalf verschillende modules spelers in staat om te experimenteren hoe ze hun ruimtestation het beste kunnen optimaliseren. Hoe groter het ruimtestation wordt, des te meer expertise er wordt opgebouwd, die vervolgens in de Nexus gebruikt kan worden om nieuwe bonuseffecten voor alle andere regio’s in de game vrij te spelen. Er zijn rond de 75 bonuseffecten die ontdekt kunnen worden.

Naast Orbit brengt de nieuwe gratis patch verbeteringen voor alle spelers, waaronder Steam achievements en tijdelijke zomerevenementen die nieuwe ornamenten met zich meebrengen.

Orbit is beschikbaar voor spelers die beschikken over de Season Pass van Anno 2205. Alle andere spelers kunnen Orbit los aanschaffen.