Polsbreuk Dumoulin na val in Tour

Tom Dumoulin is afgestapt in de negentiende etappe van de Tour de France. De Nederlander van Team Giant-Alpecin kwam bij een valpartij in aanloop naar de Montée de Bisanne hard in aanraking met het asfalt en greep gelijk naar zijn pols.

Dumoulin, winnaar van twee etappes deze Tour, probeer de het nog wel maar werd uiteindelijk huilend per ambulance afgevoerd. Volgens de Franse tv zou de pols van Dumoulin zijn gebroken.

Update 18.17 uur

Het is nog onzeker of Tom Dumoulin de olympische tijdrit kan rijden komende maand. Een eerste scan heeft een breukje in zijn linkerpols laten zien. Voor het herstel staat 40 dagen. Er wordt nu een tweede scan gemaakt om zekerheid te hebben.

Update 20.20 uur
Dumoulin heeft bij de val in de Tour de France een breukje in het spaakbeen van zijn linkerpols opgelopen. De hand is in het het ziekenhuis van Sallanches in het gips gezet. De olympische tijdrit in Rio de Janeiro heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet.

Tegeonver de NOS liet hij weten: "Het spaakbeen is gebroken, maar op zich is het een mooie breuk. Alleen zit er nu gips omheen en met gips kan ik niet fietsen. Ik ga op zoek naar de beste specialist en kijken wat er mogelijk is." Alleen als plek één binnen bereik ligt vliegt de Nederlander naar Rio de Janeiro. "Ik ga niet voor spek en bonen rijden."

De val:

Dumoulin moet afstappen na val (Pro Shots / George Deswijzen)
Dumoulin moet afstappen na val (Pro Shots / George Deswijzen)