Meer details opgedoken van nieuwe Tomb Raider-film

In een interview met HitFix heeft actrice Alicia Vikander enkele details uit de doeken gedaan over de nieuwe Tomb Raider-film. Vikander, die bekendheid verwierf met haar rollen in The Danish Girl en The Man From U.N.C.L.E., zal in de nieuwe film in de huid kruipen van Lara Croft.

In het interview bevestigt Vikander dat, zoals al werd verwacht, de verhaallijn van de film gebaseerd is op de game-reboot van Tomb Raider uit 2013. In die zin is de film net als de game te beschouwen als een prequel, met een jonge, naïeve Lara die nog onbedreven is in de grafroverwereld. "Ik hoop dat de film het emotionele aspect kan van Lara's persoonlijkheid kan laten zien; het is net als de game een 'origin-story'". 

In maart van dit jaar gaf de Noorse regisseur Roar Uthaug (The Wave) al zijn complimenten voor de game-reboot, en zei daarbij dat de film 'iets soortgelijks' wil proberen, waarbij Lara Croft 'als een echt mens' wordt neergezet, Alicia Vikander gaf nog aan dat ze zich vereerd voelt om de rol van Lara te mogen aannemen, vooral omdat ze zelf ook fan is van de games. "Ik speelde de Tomb Raider-games vroeger al stiekem, terwijl dat eigenlijk niet mocht van mijn ouders", aldus de aantrekkelijke Zweedse.

In de twee voorgaande films over de befaamde Britse archeologe schitterde Angelina Jolie nog als Lara. De nieuwe Tomb Raider-film wordt in juli 2018 verwacht.

Alicia Vikander speelt jonge Lara Croft
Alicia Vikander speelt jonge Lara Croft in nieuwe Tomb Raider