Etappezege na 7 jaar droogte niet onverwacht voor Zakarin

Ilnur Zakarin wist voor het eerst in zijn carrière een etappe in de Tour de France te winnen. Vorig jaar schreef hij al de Ronde van Romandië op zijn naam en ook wist hij al een etappen in de Ronde van Italië te winnen. Mede daardoor kwam de overwinning voor de Rus niet onverwacht.

"Ik wist dat ik dit kon, het was ook geen verrassing voor me", liet de Tataar optekenen. "In de eerste weken was dit ook al wat ik wilde, maar toen mislukte het. Ik deed vandaag mijn best en ben heel tevreden dat ik alsnog de overwinning heb weten binnen te halen. Ik bedank bovendien mijn teamgenoten, zij waren super."

Zakarin is de eerste Rus in 7 jaar die een Touretappe wint. Sergei Ivanov ging hem in 2009 voor. Hij reed ook al sterk in de rit over de Grand Colombier afgelopen zondag, maar door problemen met een lens kon hij in de afdaling niet bijbenen. Hij kende dit seizoen al vaker problemen in de afdaling, want in de Giro crashte hij in de etappe waar ook Steven Kruijswijk viel op de afdaling van de Agnello. Hierdoor moest hij toen de strijd staken.