FOK! Wat een weer. Aanhoudend warm.

Goedemorgen! Normaal gesproken koelt het na grote hitte in ons land na passage van een vore of koufront snel af, maar in dit geval is dat niet zo. Goed, temperaturen van boven de 30 graden halen we niet meer, maar in het zuidoosten komt het daar vanmiddag toch nog wel in de buurt. 

Zelfs Den Helder haalde gisteren 32 graden. In de middag passeerde dan een vore, maar dat ging zonder veel tamtam gepaard. Alleen in een gebied dat liep van het rivierengebied tot aan Overijssel kwam het tot (pittig) onweer. In de rest van het land bleef het op wat zeer lokaal gespetter na, droog.

Vandaag is het voor veel mensen een schitterende zomerdag. Er is veel zon en de buienkans is niet zo groot. Toch kan er vanmiddag wel een enkel exemplaar ontstaan en dat met name in het zuiden en oosten. In het westen blijft het uiteraard wel de hele dag droog. De maxima liggen vanmiddag tussen de 24 graden aan zee tot 29 graden in het zuidoosten. Er staat maar een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting.

Voor morgen is de kans op buien wat groter, maar daar bestaat nog veel onzekerheid over. In het weekend is het dan weer meestal droog met veel ruimte voor de zon. De komende dagen ligt het kwik tussen de 23 en 27 graden. 

Zonkrachtwaarschuwing
Het wordt vandaag zonkracht 7, wat zoveel inhoudt dat je binnen tien tot 15 minuten al kunt verkleuren en zeer snel verbrandt. Het is dus aan te raden om je goed in te smeren. Zeker (kleine) kinderen en mensen met een lichte huid zijn vatbaar voor zonnebrand!

Zon op 05:43
Zon onder 21:48
Zonkracht

7 / 4

Nederland
 

Kerkje in de mist (Foto: Charged)
Kerkje in de mist. (Foto: Charged)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
365 Een onderzeese aardbeving treft Kreta. De resulterende tsunami vernietigt de havensteden aan de noordkust van Afrika. Rond het Middelandse Zeegebied worden de landen Italie, Griekenland en Palestina zwaar getroffen.
1865 Op het marktplein in Springfield, Missouri schiet Wild Bill Hickok Dave Tutt neer. Dit wordt gezien als het eerste westernduel.
1919 Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
1969 De Amerikaan Neil Armstrong zet als eerste mens voet op de maan.
1983 Op het Vostokstation op de Zuidpool wordt een buitentemperatuur gemeten van -89,2 graden Celsius. Dit is de laagste buitentemperatuur op aarde ooit gemeten. 

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.