Worstelaar vermist, coach vervangt hem op Spelen

De Bulgaarse worstelaar Lyuben Iliev zal toch niet uitkomen op de Olympische Spelen. Van de 27-jarige sporter is geen spoor te bekennen en in elk geval bij de Bulgaarse worstelbond heeft men geen flauw idee waar hij is.

Iliev zou uitkomen in de vrije stijl tot 125 kilogram. Hij plaatste zich met het nodige geluk voor het toernooi: de Wit-Rus Yusup Jalilau pakte op het OKT in mei in eerste instantie het startbewijs, maar hij werd betrapt op doping en moest zijn plek afstaan aan Iliev. 

"Hij is simpelweg verdwenen, we kunnen met geen mogelijkheid contact met hem krijgen", aldus Valentin Raychev, de coach van het Bulgaarse vrije stijl-team tegenover lokale media. "We zullen in Rio in die klasse nu vertegenwoordigd worden door Dimitar Kumchev, de coach van het nationale juniorenteam." Raychev noemde Iliev verder nog 'emotioneel instabiel' en zei dat de worstelaar vanaf 4 juli vermist is, nadat het nationale team na een trainingskamp in Rusland weer arriveerde in eigen land.

Overigens is het niet de eerste keer dat Iliev zich in de nesten heeft gewerkt. In 2012 zat hij al eens vijf dagen in de gevangenis vanwege een matpartij met een aantal politieagenten in Blagoevgrad.