Bill Cosby mag aanklager aanklagen

Een rechter in Pennsylvania heeft Bill Cosby toestemming gegeven om een vrouw aan te klagen, die hem had beschuldigd van seksueel misbruik. Andrea Constand en Cosby waren in 2006 een schikking overeengekomen in de zaak, waarbij onder meer vertrouwelijkheid werd afgesproken, weet The Hollywood Reporter.

Constand zou de overeenkomst geschonden hebben door tijdens de rechtszaak een interview te geven aan de Toronto Sun en op Twitter meerdere keren te refereren aan Cosby. De komiek wilde de voormalig basketbalstrainster ook aanklagen voor het praten met de politie, maar dat vindt de rechter geen probleem.

Constand was een van de eerste vrouwen die Cosby aanklaagde voor seksueel misbruik. De vrouw beschuldigt de 78-jarige acteur en komiek ervan haar in 2004 te hebben misbruikt toen ze bewusteloos was geraakt door pillen en wijn die Cosby haar gegeven zou hebben.

Cosby eist onder meer dat Constand het geld terugbetaalt dat hij haar, als onderdeel van de schikking, in 2006 heeft betaald. De rechtszaak tegen Cosby, die inmiddels meerdere aanklachten van verschillende vrouwen aan zijn broek heeft, wordt woensdag hervat.

Bill Cosby mag aanklager aanklagen
Bill Cosby mag aanklager aanklagen (Foto: BuzzE)