Geniale kwalificatie Bendsneyder in Moto3

Moto3-coureur Bo Bendsneyder heeft zich zaterdag van zijn allerbeste kant laten zien. Op de Sachsenring kwam de jonge Nederlander in de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland tot de vierde tijd, veruit zijn beste prestatie ooit sinds hij dit seizoen zijn WK-debuut maakte.

De sessie werd halverwege onderbroken door een flinke val van de Italiaan Niccolo Antonelli. Hij hield er een gebroken sleutelbeen aan over en moet de race zondag uiteraard missen. In de slotminuten werd door de topcoureurs nog eens extra aangezet en het was Bendsneyder die eindelijk eens een écht goede ronde neer kon zetten. Zijn tijd van 1:27,522 minuten bleek goed voor een zeer verrassende vierde startplek, voor het eerst voor teamgenoot Brad Binder die als zesde mag vertrekken. 

De poleposition zal zondagochtend voor Enea Bastianini zijn. De Italiaan versloeg zijn landgenoot Andrea Locatelli en de jonge Spaanse rookie Aron Canet, die de eerste startrij zullen vormen. Tussen Bendsneyder en Binder staat Jorge Navarro op de vijfde plek op de startopstelling.