De Vierdaagsefeesten zijn begonnen

De Vierdaagsefeesten zijn begonnen. Vanaf vandaag tot en met vrijdag 22 juli zal het elke dag feest zijn op 38 verschillende locaties in Nijmegen. Het is dit jaar een extra groot feest, omdat het de 100e vierdaagse is.

Er is voor ieder wat wils. Zo kun je genieten van jazz in het Kronenburgerpark, van allerlei EDM-stijlen in het Hunnerpark en van artiesten zoals Ronnie Flex en 2Unlimited aan de Waalkade. Ook rock, alternatief en zelfs klassieke muziek is te vinden in de stad. Voor een compleet overzicht van alle locaties kun je terecht op deze pagina van de Vierdaagsefeesten.

Er zullen dit jaar niet alleen feestende mensen zijn te vinden in de binnenstad van Nijmegen, maar ook Pokémon-vangers. Op Facebook is een evenement geplaatst waar veel mensen zich hebben aangemeld om tijdens de Vierdaagsefeesten Pokémon te vinden. Het is zelfs zo erg, dat de organisatie van de Vierdaagsefeesten speciale verkeersborden heeft geplaatst om te zorgen dat mensen elkaar niet in de weg zitten.

Ook om de veiligheid is veel te doen. Na de aanslag in Nice wordt er afgevraagd of de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten wel veilig genoeg zijn. Volgens de marsleider van de Vierdaagse en de directeur van de Vierdaagsefeesten doen ze er alles aan om het feest zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wel wordt er opnieuw gekeken of de beveiliging wel goed genoeg is.

De organisatie verwacht deze week zo'n anderhalf miljoen bezoekers. De openingsact van de Vierdaagse, waarbij vuurwerk wordt afgestoken, is zondagavond. De Vierdaagse zelf start dinsdag. FOK! is tijdens de gehele Vierdaagse ter plaatse.