91-jarige vrouw vult kruiswoordpuzzel in

Een 91-jarige vrouw heeft in een museum in het Duitse Nürnberg een kleine pauze genomen en daarbij even een kruiswoordpuzzeltje ingevuld. Het gaat hierbij om een kunstwerk, gemaakt in 1965 door de avant-gardekunstenaar Arthur Koepcke. Het kunstwerk met de naam "Reading-work-piece“ bevatte de woorden "Insert words!“.

Ondanks dat het kunstwerk met een pen is ingevuld is het waarschijnlijk nog wel te reparereren. Om verzekeringstechnische redenen heeft het museum aangifte gedaan tegen de vrouw. De politie heeft onderzoek gedaan. Ze gaan er echter niet vanuit dat er opzet in het spel is. Volgens de Suddeutsche Zeitung zou ze tegen de politie hebben gezegd dat ze de aanwijzingen in het Engels begreep als een uitnodiging om de kruiswoordpuzzel in te vullen.

Het zou volgens haar ook geen verrassing moeten zijn omdat het museum geen duidelijke instructie heeft opgehangen. De excursie-leider heeft het voor de vrouw opgenomen, omdat er allerlei interactieve kunst in het museum is, is het lastig om te weten wat wel en niet mag.

Het kunstwerk, wat is geleend uit een privécollectie, is verzekerd voor 80.000 euro.