Ajax loot PAOK in derde voorronde Champions League

Ajax zal het in de derde voorronde van de Champions League op moeten gaan nemen tegen PAOK Saloniki, zo heeft loting uitgewezen. De Amsterdammers spelen op 26 of 27 juli eerst thuis, waarna een week later de return in Griekenland op het programma staat.

PAOK is voor Ajax een oude bekende, want in het seizoen 2010/2011 versloegen de Amsterdammers PAOK in de derde voorronde om uiteindelijk in het hoofdschema van de Champions League te belanden. Vorig jaar werd in de derde voorronde verloren van het Oostenrijkse Rapid Wien.

Bij PAOK staat de Nederlander Diego Biseswar onder contract. De aanvaller heeft in de Eredivisie voor Feyenoord, Heracles Almelo (huur) en De Graafschap (huur) gespeeld. Eind 2011 vertrok hij naar het Turkse Kayserispor, waarna hij afgelopen zomer in Griekenland neerstreek.

Ander interessante affiches in de derde voorronde zijn het Turkse Fenerbahçe dat het op moet nemen tegen AS Monaco dat in de Franse competitie uitkomt en Shakthar Donetk (Oekraïne) dat uitkomt tegen het Zwitserse Young Boys.

De winnaars van deze wedstrijden spelen play-offs voor een plaats in het hoofdschema van het kampioenenbal. De verliezers spelen play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Europa League.