'Braakhekke dankt leven aan hyperthermie'

Joop Braakhekke heeft de alvleesklierkanker die bij hem werd vastgesteld overleefd, doordat hij een bijzondere therapie ondergaat. Dat zegt de tv-kok in een interview met De Telegraaf.

Het gaat om een zogenoemde hyperthermie-therapie. Daarvoor meldt de kok zich een keer per week in het ziekenhuis, waar zijn lichaam tot ongeveer 43 graden wordt verwarmd. "Daar kunnen kankercellen heel slecht tegen, terwijl gezonde cellen er juist goed bij gedijen."

De 75-jarige Braakhekke stelt te merken dat artsen niet echt blij worden van dergelijke initiatieven. "Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, maar ik krijg de indruk dat die terughoudendheid iets te maken heeft met welke behandelingen wel of niet vergoed worden."

De hyperthermie wordt door geen enkele verzekeraar vergoed, geeft de kok aan. "Het kost 1200 euro per maand. Nou, ik kan het betalen en ik ben blij met deze behandeling. Maar stel je nou eens voor dat ik dat geld niet gehad zou hebben. Ergens klopt er niets van en het zou fijn zijn als verzekeraars deze bijzondere therapie zouden vergoeden."

'Braakhekke dankt leven aan hyperthermie'
'Braakhekke dankt leven aan hyperthermie' (Foto: BuzzE)