'Olympische vlaggendrager in dopingproblemen'

In Thaise media gaan geruchten rond dat badmintonster Ratchanok Intanon betrapt zou zijn op het gebruik van verboden middelen. Als de geruchten waar blijken te zijn zou dat een bijzonder zure situatie opleveren voor Thailand: uitgerekend Ratchanok werd eerder deze week aangewezen als vlaggendraagster voor het land tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus.

Ratchanok is verder ook geen kleine speelster in de badmintonwereld. Ze is de huidige nummer vier op de wereldranglijst en schreef eerder dit jaar geschiedenis door als eerste vrouw ooit drie toernooien in de Superseries achter elkaar te winnen. Volgens de geruchten zou de 21-jarige Thaise in april tijdens het Aziatisch kampioenschap in Wuhan in China positief getest hebben. Ze werd daar in de kwartfinales uitgeschakeld.

Onzin, zo zegt de badmintonbond (BAT) uit het Zuid-Oost-Aziatische land. "Ze traint hard voor de Spelen en heeft meerdere dopingtests ondergaan", aldus de vicepresident van de BAT. "Het is slechts een gerucht en dit kan haar voorbereiding beïnvloeden, we moeten haar morele steun geven", aldus Sakol Wannapong van de nationale sportautoriteit. 

Ratchanok speelt alleen het enkelspel en is dus geen bedreiging voor de Nederlandse dames, die in het dubbelspel uitkomen. 

'Olympische vlaggendrager in dopingproblemen' (WikiCommons/TSportsasia)
'Olympische vlaggendrager in dopingproblemen' (WikiCommons/TSportsasia)