Call of the Beastmen-DLC aangekondigd voor TW: Warhammer

Total War: Warhammer krijgt zijn eerste nieuwe campaign- en race-DLC. Al een aantal dagen werd er gehint hiernaar op hun officiële site en hevig gespeculeerd op verscheidene fora, maar de kogel is nu officieel door de kerk.

De DLC genaamd Call of the Beastmen laat weinig aan de verbeelding over, het introduceert namelijk de Beastmen-factie als speelbaar ras voor zowel campaign als custom en online battles. De factie zelf zal een zogenaamde Horde race zijn met hun eigen unieke features die hen zal onderscheiden van de huidige horde factie (Warriors of Chaos, tevens DLC).

Net als menig FOK!ker haten deze hybride wezens alle vormen van georganiseerde samenleving en struinen The Old World af om overal waar zij komen anarchie te zaaien. Dit gaat vaak gepaard met heel wat bloedvergieten en vernielingen. Naast de toevoeging van dit ras zal er ook nog DLC naast gelanceerd worden in de vorm van een nieuwe hero unit voor The Empire. Deze Amber Wizard komt samen met een nieuwe school of Magic, Lore of Beasts, die zich voornamelijk richt op defensieve buffs en het summonen van beasts zoals de afzichtelijke Manticore.

De verwachte release datum is 28 juli, het prijskaartje is vooralsnog onbekend. De aankondiging kwam met een duistere trailer die de intenties van de Beastmen toont.