PSV wil minimaal vijftig procent eigen jeugd in A-selectie

PSV streeft ernaar om in de nabije toekomst over een selectie te beschikken die voor minstens vijftig procent bestaat uit spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen.

Met spelers als Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Steven Bergwijn maakt PSV al veelvuldig gebruik van spelers uit de eigen jeugdopleiding. De club streeft naar nóg meer eigen jeugd. Minimaal vijftig procent is het doel.

Terwijl zes spelers momenteel actief zijn op het EK voor spelers Onder 19 in Duitsland, zijn de talenten Suently Alberto, Dante Rigo en Ramon Pascal Lundqvist mee op trainingskamp naar Zwitserland. Daar mogen zijn de technische staf laten zien wat ze in huis hebben.

Welke spelers uiteindelijk definitief aanhaken bij de eerste selectie is vooralsnog onduidelijk. "Dat is nog te vroeg", zegt technisch manager Marcel Brands tegenover Voetbal International. "We hebben de jongens bewust de eerste twee weken mee laten trainen. Het is aan Phillip wie hij er bij wil houden. Het merendeel is heel erg jong. Dante is zelfs nog A-junior. Het is een goede leerschool. Doel is wel dat we er elk jaar al één of twee door kunnen schuiven."