Britse Kranten geven af op Pokémon Go

Is iets populair, dan zijn er steevast een aantal zure mensen die erover gaan mopperen. Ook Pokémon Go ontkomt er niet aan, en veel Britse kranten hebben vandaag een item gewijd aan het populaire smartphonespel, hetzij positief of negatief.

Voornamelijk conservatieve kranten zoals de Daily Mail, de Times en de Daily Telegraph zijn niet blij met het spel, waarbij de bulbazeurtjes van de Daily Mail het meest uitgesproken zijn in hun mening. "Is dit het meest gevaarlijke spel ter wereld?" vraagt de krant zich af. "Mensen zijn bang dat de app wordt gebruikt door pedofielen om kinderen te lokken door middel van lures". Hiermee doelt de Daily Mail op het gebruik van lures om Pokémon te lokken naar bepaalde (afgelegen) plekken, en dat pedofielen hier gebruik van maken. Verder beweert de krant dat de app verantwoordelijk is voor gevaarlijk rijgedrag, berovingen en ongelukken.

Pokemongo1

De Daily Telegraph gaat uit van het statement van de National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC), die waarschuwt dat de app misbruikt kan worden door kwaadwillenden om kinderen schade te berokkenen. De Daily Telegraph schrijft dat de app "een serieuze bedreiging is voor de veilligheid van kinderen", en noemt ook pedofilie als een van de mogelijke risico's. Ook de Times en roddelblad de Sun baseren zich op de uitspraak van de NSPCC, waarbij de Times schrijft dat het "gamers in een virtuele gevarenzone" neerzet.

Pokemongo2

Gelukkig is niet alles kommer en kwel. De van oudsher socialistische krant de Mirror is positief over Pokémon Go en wijst op de voordelen die het spel biedt, zoals extra beweging. "Veel mensen hebben terecht of onterecht het beeld dat gamers lui zijn - iemand die zich schuildhoudt in zijn kamer met de gordijnen dicht en omringd door pizzadozen" schrijft de krant. "Maar Pokémon Go verandert hoe mensen denken over gamen."

De onafhankelijke krant de Guardian gaat zelfs zo ver om een complete startersgids te schrijven voor nieuwe gebruikers, evenals een "alles wat je moet weten"-gids en een opiniestuk dat schrijft dat het spel veel weg heeft van een religie.

Pokemongo5

Pokémon Go is nog niet uit in Nederland, maar kan gedownload worden via sites zoals APKmirror. Het is alleen speelbaar op mobiele apparaten.