Gepeste HGT-winnaar Nick nu held van de klas

Nick Nicolai, die begin juni de finale van Holland's Got Talent won, heeft nu ook zijn schooldiploma op zak. Hoewel hij door zijn deelname aan de talentenshow weinig tijd aan school kon besteden, nam de 18-jarige onlangs op zijn school in Gouda het felbegeerde papiertje in ontvangst.

De diploma-uitreiking was een bijzondere dag voor Nick, die jarenlang gepest werd. "Een half jaar geleden moest ik nog wegduiken omdat ze me achterna kwamen om te pesten. Nu kreeg ik van iedereen applaus en wilden klasgenoten met me op de foto. Sommigen hebben hun excuus aangeboden voor het gedrag dat ze jarenlang hebben uitgehaald. Daar kan ik niks mee. Ik ben daar verder ook niet op ingegaan", zegt de zanger in De Telegraaf.

De nieuwe carrière van de schoolverlater levert hem meer op dan alleen erkenning. "Toen mijn eerste gage werd overgemaakt, was dat eigenlijk wel heel bijzonder voor mij. Mijn eerste eigen geld, dat voelde goed. Ik hoef nu niet meer mijn hand op te houden bij mijn ouders, als ik iets wil kopen", zegt Nick. "Stiekem is het best leuk dat ik nu meer verdien dan mijn ouders. Ze moeten er zelf ook wel om lachen. Ik verbras het geld niet, zo'n jongen ben ik niet. Een deel zet ik opzij voor later en ik stop ook geld in mijn carrière."

Gepeste HGT-winnaar Nick nu held van de klas
Gepeste HGT-winnaar Nick nu held van de klas (Foto: BuzzE)