George Takei niet blij met homo in Star Trek

Alhoewel hij activist is voor de LGBT-gemeenschap, is George Takei er niet blij mee dat zijn Star Trek personage in de komende film homo blijkt te zijn.

In een interview met The Hollywood Reporter noemt hij de beslissing om Hikari Sulu in Star Trek: Beyond uit de kast te laten komen "onfortuinlijk". Takei, die Sulu speelde in de originele televisieserie uit de jaren 60, is verheugd dat er een homo in de Star Trek-film zit, maar had liever een nieuw personage met die seksuele voorkeur gezien.

De acteur kwam zelf op zijn achtenzestigste publiekelijk uit de kast en ziet Sulu liever niet als iemand die jarenlang over zijn geaardheid zwijgt. Ook gaat hij ervan uit dat in 23e eeuw, waarin Sulu opgroeit, mensen zich niet meer gedwongen voelen dat te doen.

Takei deelden zijn bezwaren al vorig jaar met de makers van de film, die de homoseksualiteit van Sulu juist zagen als eerbetoon aan Takei. "Ik heb er bij ze op aangedrongen het anders aan te pakken. Toen ik niets meer hoorde ging ik er vanuit dat ze naar me geluisterd hadden", aldus de teleurgestelde acteur.

George Takei niet blij met homo in Star Trek
George Takei niet blij met homo in Star Trek (Foto: BuzzE)