Competitive en meer naar Team Fortress 2

Misschien is het te laat, misschien wel net op tijd. Hoe dan ook, na jaren vragen en zeuren heeft Valve dan eindelijk Competitive Play toegevoegd aan Team Fortress 2. Dit brengt een aantal wijzigingen met zich mee.

Competitive mode bestaat uit 6v6 matches waarin elke klasse beschikbaar is. Door te winnen kun je titels en badges winnen en uiteraard omhoog (en omlaag gaan in rank). Daarnaast is er ook casual matchmaking, waarin je geen random game meer joinet. Je wordt hierin geplaatst in een 12v12 match die helemaal uitgespeeld moet worden. Uiteraard houdt matchmaking rekening met jouw vaardigheden.

Daarnaast zijn er drie nieuwe maps toegevoegd (gemaakt door de community) en is de extra modus 'Pass Time' nu officieel uit bèta en voor iedereen te spelen. Meer over competitive lees je overigens hier.

Maar dat is nog niet alles! Valve kondigt ook 'Meat vs Match' aan, een wedstrijd tussen Heavy en Pyro. Wanneer je de game opstart, kies je een kant. Speel je vervolgens, scoor je punten voor jouw kant. Degene die aan het einde van de periode de meeste punten heeft, krijgt van Valve nieuwe wapens, achievements en wordt opnieuw gebalanceerd. Overigens heeft Valve sterk gehint dat uiteindelijk beide klassen een update krijgen.

Deze update voegt ook nieuwe taunts toe (waaronder 'The Carlton') en nieuwe crates die het voor nieuwe (en ervaren) spelers makkelijker maakt om aan alle wapens te komen. Uiteraard om te kopen.