Ook VVD'er Verheijen voor rechter

Wederom moet een VVD'er zich voor de rechter verantwoorden. Ditmaal is het ex-Tweede Kamerlid Mark Verheijen die voor het hekje moet staan, weet nieuwssite 1Limburg te melden.

Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat ondernemer Wout Heijmans uit Velden gelijk heeft. Heijmans wil dat Verheijen berecht wordt voor corruptie. Toen Verheijen nog wethouder was in Venlo, zou hij projectontwikkelaar Piet van Pol bevoordeeld hebben bij de bouw van een bioscoop. Deze Van Pol was héél toevallig ook 'goed bevriend' met de van corruptie verdachte Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey én bovendien een goede sponsor van de campagnekas van de VVD.

Heijmans, die ook bouwplannen voor een bioscoop heeft, maar deze door Verheijen danig gedwarsboomd zag, heeft al vier keer eerder getracht Verheijen v0or het gerecht te krijgen. Heijmans' advocaat is blij dat de VVD'er 'eindelijk' voor de rechter moet verschijnen. "Het is fnuikend hoeveel tijd er uiteindelijk al overheen is gegaan voordat meneer Verheijen zich eindelijk moet verantwoorden. Nederland lijkt soms wel een bananenrepubliek."

Tegenover lokale omroep L1 weet Verheijen donderdag uit te brengen dat hij nog van niets weet. "Ik word geen onderdeel van deze zaak," verklaart hij. Een datum waarop het ex-Kamerlid zich moet melden bij de rechter is niet bekend.