EK: Uitslag Duitsland - Frankrijk

Frankrijk heeft zich voor de derde keer in de historie geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap voetbal. Het versloeg vandaag in Marseille wereldkampioen Duitsland met 2-0.

De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Antoine Griezmann, maar Manuel Neuer kon zijn inzet nog net keren. Daarna namen de Duitsers het heft in handen. De ploeg was oppermachtig en een doelpunt leek slechts een kwestie van tijd. Onder andere Bastian Schweinsteiger, die met zijn 38e duel op een groot toernooi een wereldrecord vestigde, en Thomas Müller kregen mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Uit het niets was het echter Frankrijk dat op voorsprong kwam. Het kreeg een penalty toen Schweinsteiger hands maakte, en Griezmann liet die buitenkans niet onbenut. 

In de tweede helft bleef Duitsland de betere ploeg, maar toen na een Jerome Boateng geblesseerd uitviel zakte het niveau. Dat resulteerde een tweede treffer van Griezmann, die zo zijn zesde goal van het toernooi maakte. Reden voor Duitsland om nogmaals gas te geven en dat resulteerde in een reeks kansen. Maar net zoals de rest van de wedstrijd ontbrak het aan een afmaker. Frankrijk hield stand en mag voor eigen publiek de finale gaan spelen.

De Fransen zullen het komende zondag in het Stade de France in Parijs in de finale opnemen tegen Portugal, dat gisteren al Wales versloeg.

Duitsland

0 - 2

Frankrijk

     45+1' Griezmann (pen)
 72' Griezmann
 
 Gele kaart: Can, Schweinsteiger, Draxler, özil, (Duitsland), Evra, kanté, (Frankrijk)
 
Stadion: Stade Velodrome , Marseille 
Toeschouwers: 64.068
Arbiter: Rizzoli (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Kimmich
Howedes
Boateng (Mustafi/61)
Hector
Can (Götze/67)
Schweinsteiger (Sané/79)
Ozil
Kroos
Draxler
Muller
  Lloris
Sagna
Koscielny
Umtiti
Evra
Pogba
Matuidi
Sissoko
Griezmann(Cabaye/90+2)
Payet(Kanté/71)
Giroud (Gignac/78)