Journaallezer Rik van de Westelaken naar Net5

Rik van de Westelaken vertrekt bij de NOS. De presentator van het NOS Journaal gaat televisie maken bij Net5, zo heeft de zender donderdag bekendgemaakt. Hij heeft een meerjarig contract getekend.

Rik was zeventien jaar actief voor de NOS. Hij gaat voor Net5 nu onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema's en bijzondere ontmoetingen.

Het is niet de eerste keer dat Rik buiten de journaalstudio programma's gaat maken. Vorig jaar was hij deelnemer in Wie is de mol?, dit jaar presenteerde hij het programma Moltalk. Dat opende zijn ogen om verder te kijken, zegt hij in een reactie tegen Shownieuws. "Er is nog meer te doen dan alleen maar elke dag het nieuws. Ik vond ook dat ik het moment voor moest zijn dat ik afgestompt zou worden door elke dag aanslagen en ellende te brengen."

Carter Duong, zendermanager Net5, is zeer ingenomen met de komst van Rik. Volgens hem is hij 'een sterke presentator met een bak aan ervaring'. "Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen", aldus Duong.

Journaallezer Rik van de Westelaken naar Net5
Journaallezer Rik van de Westelaken naar Net5 (Foto: BuzzE)