Mourinho: ''Vertrek Giggs niet mijn verantwoordelijkheid''

De kersverse manager van Manchester United José Mourinho heeft vandaag zijn eerste persconferentie achter de rug. The Special One lichtte onder andere toe hoe het vertrek van clubiccon Ryan Giggs tot stand is gekomen.

Zo werd er tijdens de persconferentie wederom uitgehaald naar collega Wenger, die volgens Mourinho te weinig titels in de afgelopen tien jaar zou hebben binnengehaald. Ook reageerde Mourinho op de kritiek die hij kreeg over het feit dat hij jeugdspelers nooit een kans zou geven. ''Ik heb 49 jeugdspelers naar het eerste elftal gezet. 49! Jeugdspelers zet ik in als er in het eerste team veel blessures zijn, maar in de afgelopen jaren zijn er heel weinig spelers van mij geblesseerd. Het tweede is dat als je geen hoge doelen hebt bij een club, dat je ze makkelijker kunt inzetten.'', aldus Mourinho. 

Voor Ryan Giggs kwam er onlangs een einde aan 29 trouwe dienstjaren bij Man. United. Volgens Mourinho ambieerde Giggs een functie als United manager. ''Hij kon elke belangrijke baan krijgen die hij wilde, maar hij koos er zelf voor om weg te gaan. De reden dat de clubleiding, met onder andere Ed Woodward, voor mij koos en niet voor hem, hoef ik niet te verantwoorden.'', legde Mourinho uit.

De gehele persconferentie is hieronder te bekijken.