Duitse bedrijven willen opheffing werkbeperking immigranten

Duitse bedrijven klagen dat er nog veel geregeld moet worden, zoals een verblijfsrecht voor vluchtelingen tijdens hun opleiding. Ze vinden ook dat de regels die immigranten beperken in hun rechten om te werken, afgeschaft moeten worden.

De immigratie voorkomt dat de Duitse bevolking krimpt, maar vormt een enorme opgave. Duitse werkgevers wezen er bijvoorbeeld dinsdag nog in de Mitteldeutsche Zeitung op dat de integratie en opleiding van de migranten een heel moeilijke en langdurige opgave is. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar banen voor deze mensen. Volgens de werkgeversvereniging BDA heeft desondanks al een op de tien bedrijven met meer dan 250 werknemers in Duitsland immigranten in dienst als medewerkers.

In juni zijn er 4900 immigranten naar Duitsland getrokken. Dat is volgens meldingen van de federale politie een stuk minder dan de 16.500 uit mei. Het aantal migranten dat naar Duitsland trekt, is gekelderd in vergelijking met vorig jaar. In de eerste helft van 2016 zijn 211.000 migranten hun heil en bescherming komen zoeken in de Bondsrepubliek. Dat is minder dan de novembermaand van het vorige jaar, meldde dinsdag de Rheinische Post.

'Nauwelijks nog vluchtelingen naar Duitsland'
'Nauwelijks nog vluchtelingen naar Duitsland' (Foto: ANP)