EK: Uitslag Frankrijk - IJsland

Frankrijk heeft gemakkelijk IJsland opzij weten te zetten. 2 vroege goals werden nog voor rust verdubbeld. In de tweede helft gaf IJsland nog goed partij en werd het uiteindelijk 5-2. Zo mag Frankrijk in de halve finale tegen Duitsland aantreden.

Frankrijk begon sterker aan de wedstrijd, terwijl IJsland al wat tekening toonde aan het begin van de wedstrijd. Een onachtzaamheid in de IJslandse defensie leverde ook al snel de 1-0 op van aanvaller Olivier Giroud. Niet veel later werd het nog erger voor IJsland, toen Pogba uit een hoekschop ook de 2-0 binnen kopte. Verder was er nog niet veel gebeurd, maar dat mocht niet baten.

IJsland kreeg nog de kans om snel wat terug te doen. Bodvarsson kreeg een kans uit een van de befaamde verre inworpen, maar werkte de bal over het doel. Verder waren er bar weinig hoogtepunten. IJsland wist er niet veel van te maken en Frankrijk hoefde eigenlijk al niet meer. Payet schoot voor rust na een fout in de IJslandse defensie ook nog even de 3-0 binnen te schieten. Dit was de doodsteek voor IJsland, die direct daarna ook nog de 4-0 op hele gemakkelijke manier mochten incasseren. Antoine Griezmann maakte hem.

In de tweede helft stond er dus eigenlijk weinig op het spel. Frankrijk liet zich ook een beetje in slaap sussen en zo lag de bal plotseling daar in het doel. Lloris kon vissen nadat Sigthorsson binnen prikte. Dit foutje werd overigens snel weer weggepoetst. Haldorsson vergat de bal te vangen na een vrije trap waardoor Giroud gemakkelijk zijn tweede kon maken, net voordat hij gewisseld werd. IJsland kreeg toch echt wel mogelijkheden. Een kopkans van Ingason kon maar net gered worden door Lloris en uit de corner direct erna kon IJsland net niet gevaarlijk genoeg worden omdat Lloris tot het uiterste ging. Bovendien hadden de IJslanders wellicht een penalty moeten krijgen na een handsbal. Frankrijk werd ook nog gevaarlijk, maar een 4 tegen 2 situatie werd niet uitgespeeld.

IJsland besloot tegen het einde van de wedstrijd er nog maar eentje in te leggen. Bjarnason scoorde na een voorzet nog gemakkelijk de 5-2, al was IJsland eigenlijk al definitief kansloos. Sissoko kreeg ook nog een kans voor Frankrijk, maar schoot over, waarna IJsland nog een grote kans kreeg op 5-3 maar Mangala nog net het binnen tikken van Finnbogason kon voorkomen. Frankrijk won, toch gemakkelijk ondanks dat IJsland best wat mogelijkheden kreeg. Zij mogen aantreden tegen Duitsland.