Darter White zorgt voor dagwinst. Green pakt laatste ticket World Matchplay

Players Championship 11 is gewonnen door Ian White. De Engelse darter wist in de finale Joe Cullen van zijn eerste toernooizege af te houden. Het werd 6-3. In Barnsley echter vooral plaatsing voor de World Matchplay. Rowby-John Rodriguez was uiteindelijk het grote slachtoffer. De jonge Oostenrijker zag Robbie Green passeren. Cristo Reyes kwam uiteindelijk één zege tekort om te mogen debuteren op de World Matchplay. 

White werd zaterdag nog in de eerste ronde uitgeschakeld, maar ditmaal was Diamond niet te stoppen. White won zondag van Steve McNally (6-2), Jeffrey de Zwaan (6-0), Jason Marriott (6-2), Daryl Gurney (6-3), Ronny Huybrechts (6-1) en broer Kim Huybrechts (6-3) om de finale te halen. Cullen versloeg James Wilson (6-3), Lee Evans (6-3), Mark Webster (6-1), Nathan Aspinall (6-3), Joe Murnan (6-5) en Cristo Reyes (6-4). 

Dit was het laatste toernooi dat meetelde voor de plaatsing voor de World Matchplay In de strijd om de laatste plaatsen was het spannend. Rowby-John Rodriguez leek zich zaterdag veilig te spelen, maar vandaag verloor hij in de eerste van Yordi Meeuwisse en konden nog diverse darters over hem heen, wat even later zou gebeuren. Robbie Green haalde de kwartfinale en mag volgende week afreizen naar Blackpool. Het bleef tot op het laatst spannend, want Reyes kon bij een finaleplek over Green heen, maar faalde in de halve finale. 

De Nederlanders speelden vandaag geen rol. Vincent van der Voort deed de beste zaken met een plaats in de vierde ronde. Hij won van onder meer Mervyn King, maar werd geklopt door Reyes. Jermaine Wattimena, Mike Zuydwijk, Berry van Peer en Benito van de Pas verloren in de derde ronde.

Uitslagen Players Championship 11 - vanaf achtste finales
Kim Huybrechts 6-3 Steve Beaton
Robbie Green 6-2 Peter Hudson
Ronny Huybrechts 6-3 Stephen Willard
Ian White 6-3 Daryl Gurney
Joe Cullen 6-3 Nathan Aspinall
Joe Murnan 6-4 Jason Wilson
Mensur Suljovic 6-3 Stephen Bunting
Cristo Reyes 6-1 Vincent van der Voort

Kwartfinales
Kim Huybrechts 6-5 Robbie Green
Ian White 6-1 Ronny Huybrechts
Joe Cullen 6-5 Joe Murnan
Cristo Reyes 6-2 Mensur Suljovic

Halve finales
Ian White 6-3 Kim Huybrechts
Joe Cullen 6-4 Cristo Reyes

Finale
Ian White 6-3 Joe Cullen