Tour: Gele trui voor P Sagan

Sagan heeft eindelijk zijn gele trui in de Tour de France binnen. Hij was op de sprint bergop de snelste, net voor Julian Alaphilippe. De groep der favorieten werd bijna geklopt door Jasper Stuyven, maar de Trek-rijder kwam net tekort. 

Rit 2 ging van Saint-Lo naar Cherbourg, en in deze tweede etappe was er zoals altijd een 'kopgroep van de dag'. Stuyven zat samen met Paul Voss en de Noor Breen in de kopgroep. Voss wilde zijn bergtrui consolideren, maar het was Stuyven die voornamelijk de punten pakte onderweg. De kopgroep kreeg veel tijd: op 30 kilometer hadden ze nog 5 minuten over. De groep der favorieten moest dus koersen. In de laatste 10 kilometer was er nog 2.30 over van de voorsprong.

Met nog 8 kilometer te rijden ging Stuyven weg op het steilste stuk. Hij liet zijn medevluchters kansloos en leek op weg naar de zege. In het peloton was Richie Porte de meest ongelukkige. Zijn fiets besloot het niet meer te doen; Een lekke band zorgde ervoor dat hij veel tijd verloor. Ook Alberto Contador had een groot probleem, hij verloor in de laatste kilometers 50 seconden.

Stuyven wist het net niet te redden en werd op de laatste kilometer teruggepakt. Het was zodoende aan de puncheurs om te beslissen wie er de etappe ging pakken. Julian Alaphilippe ging vroeg aan, maar verloor uiteindelijk toch nog van Sagan. De rest kwam er eigenlijk niet aan. Sagan mag zodoende ook het geel aantrekken. Alaphilippe zal wel de beste jongere zijn in de koers.