Telegraaf knipt Turk uit aanslagfoto Istanboel

De Telegraaf doet aan censuur! Volgens ene Naeeda heeft de krant van wakker Nederland een Turk uit een foto van overlevenden van de aanslagen in Istanboel geknipt.

Deze week werd Turkije opgeschrikt door een reeks aanslagen op de nationale luchthaven. Maar gelukkig heeft een drietal  Nederlanders de bomaanslag overleefd. En laat De Telegraaf er nu net een foto van hebben.

Alleen heeft deze krant echter de overlevende Turk – ene M.Azzarkane – van de foto geknapt. Twee hoogblonde, Nederlandse meisjes blijven over. Zij zijn blij de aanslag te hebben overleefd.

"De Telegraaf knipt de 'allochtoon' eruit en 'onze' echte Hollandse meiden komen in de krant", klaagt Naeeda op Facebook. "De jongen, M.Azzarkane plaatst op twitter de echte foto en vraagt zich af waarom de Telegraaf hem eruit heeft geknipt. Hier krijg ik dus net zo veel buikpijn van als van die aanslag!"

En de klaagzang gaat nog even voort: "Ik ken 't argument, want hoe vaak heb ik 't niet gehoord: 'een blanke, blonde kop spreekt onze kijker/lezer aan, daar kunnen ze zich mee identificeren, met een gekleurd hoofd niet...' Die klote terroristen van de aanslag die geloven klaarblijkelijk niet in gelijkwaardigheid, maken verschil in 'soort' mensen etc, doet deze beeldredacteur dus ook."

Waarmee dus weer eens de racismekaart is getrokken. Hieronder een foto met en zonder Turk.

Update 17.33 uur:
Inmiddels heeft de verantwoordelijke journalist, ene meneer Bart Mos, gereageerd middels Twitter. Hij laat weten de Turk niet te hebben gevonden. Aldus De Telegraaf.