Rock Werchter heet bezoekers welkom op strand

Rock Werchter is dit jaar tot strand getransformeerd. De afgelopen dagen is 4000 ton zeezand over het festivalterrein verdeeld, meldt de festivalorganisatie donderdagavond. Het festival is omgedoopt tot 'Werchter Plage'.

Vanwege de hevige regenval van de afgelopen tijd moest de festivalorganisatie ingrijpen. "Zeezand droogt snel en is makkelijk proper te houden", aldus de organisatie van het vierdaagse festival dat donderdag van start ging. "Wie modderbeelden verwachtte komt bedrogen uit."

Dat is niet helemaal waar, de camping en parkeerplaatsen hebben wel last van de modder. "De toestand van de parking en camping baart zorgen. De instroom ging moeizaam." Festivalgangers stonden donderdag urenlang in de files, in de loop van de middag riep de organisatie hen op verder weg te parkeren en met gratis pendelbussen naar het festivalterrein te komen.

De bezoekers die vrijdag pas komen, worden opgeroepen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Ook park & ride en kiss & ride worden aanbevolen door de organisatie. "Ook morgen kan er niet in Werchter geparkeerd worden."

Rock Werchter heet bezoekers welkom op strand
Rock Werchter heet bezoekers welkom op strand (Foto: BuzzE)