Sock opnieuw te sterk voor Haase

Robin Haase is er niet in geslaagd om door te dringen tot de derde ronde van Wimbledon. De beste Nederlandse tennisser (ATP-98) moest net als vorige maand op Roland Garros zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Jack Sock (ATP-26): 6-1, 6-3, 6-7(3) en 6-4.

Sock had het op het Londense gras in tegenstelling tot de vijfsetter op het gravel in Parijs een stukje makkelijker tegen Haase. De Amerikaan kwam in de eerste set meteen een break voor en overleefde op de stand van 3-1 een aantal breakkansen. Daarna pakte hij eenvoudig de setwinst. Ook in de tweede set moest Haase twee breaks toestaan en moest bovendien na een glijpartij even behandeld worden aan zijn knie.

In set drie vielen geen breaks, al was Haase er bij de stand van 5-5 dichtbij. Even daarvoor was de wedstrijd kort onderbroken omdat er enkele regendruppels gevallen waren. Een tiebreak volgde waarin Haase het initiatief pakte en deze uiteindelijk eenvoudig won. In de set die volgde kreeg de Nederlander in de derde game problemen op zijn eigen service, maar wist hiervan te herstellen. Op de stand van 4-4 ging het alsnog mis, waarna Sock andermaal zegevierde op Haase.