Toro Rosso zet Red Bull-junior Camara in tijdens Silverstone test

Red Bull junior Sergio Sette Camara mag namens Toro Rosso uitkomen tijdens de tweedaagse test op Silverstone op 12 en 13 juli. Camara rijdt dit jaar zijn tweede seizoen in de Europese Formule 3 voor het team Motopark en werd begin dit jaar opgenomen in het junior-programma van Red Bull.

Voor de Braziliaan is het de eerste keer dat hij achter het stuur van een Formule 1-wagen stapt sinds hij in april in een 2012 Red Bull een demonstratie in het Spaanse Aragon verzorgde. "Het zal mijn eerste officiële Formule 1 test worden. Ik zal mijn best doen voor het team en ook nog plezier beleven - het is niet iets wat elke dag gebeurt," zei Camara. "Silverstone is een geweldige baan die ik best goed ken, aangezien ik hier al eerder in actie ben gekomen. Dat zal me zeker helpen om me op de wagen te focussen."

Camara kende een moeizaam debuut in de Europese autosport, na in de Braziliaanse Formule 3 nog tweede te zijn geworden. Een groot deel van het seizoen reed de Braziliaan kansloos in het achterveld rond, met als hoogtepunten twee derde plaatsen in België en Oostenrijk. Desalniettemin maakte hij indruk bij Red Bull en werd hij opgenomen in het juniorprogramma, met als eis dat hij nog een seizoen voor Motopark zou uitkomen. Dit seizoen kent de 18-jarige een betere start met diverse puntenfinishes en een podium afgelopen weekend op de Norisring in Duitsland.