Atleet plaatst zich voor Spelen, breekt been en mist Spelen

Dikke pech voor hinkstapspringer Teddy Tamgho. De Fransman, wereldkampioen in 2013, sprong op het Frans kampioenschap in zijn laatste poging naar een afstand van 17,15 meter.

Dat was genoeg om voor het eerst dit jaar de olympische limiet te halen, maar de 27-jarige atleet kon er niet bepaald om springen van geluk, vrij letterlijk. Hij greep na de landing naar zijn knie en werd met een brancard afgevoerd. Niet veel later kwam het bericht van de Franse atletiekbond: Tamgho heeft zijn been gebroken en moet een half jaar toekijken. De Olympische Spelen in augustus gaan dus aan hem voorbij.

Buiten dat het breken van je been vermoedelijk geen pretje is, weet Tamgho hoe de situatie voelt. De Spelen van 2012 moest hij door een zware enkelblessure ook al missen. In 2013 werd hij met een van de beste sprongen ooit wereldkampioen, waarna hij door het missen van drie dopingtests heel 2014 over moest slaan. In mei van 2015 leek hij weer in topvorm te komen, maar scheurde Tamgho zijn achillespees af, waardoor hij ook het WK moest missen.