EK: Uitslag Zweden - België

De Belgen hebben hun derde groepswedstrijd op het EK weten te winnen. Een late goal van Radja Nainggolan zorgde ervoor dat de Belgen met 1-0 wonnen. Het duel kende een late ontbranding en beide ploegen kregen voldoende kansen op de overwinning, maar de Belgen wonnen uiteindelijk in het voetbalgevecht.

Zweden kreeg zowaar na vier minuten een kans, waarbij ze op doel schoten. Mistimen van Thomas Vermaelen zorgde voor een goede mogelijkheid, maar er werd recht op Thibaut Courtois geschoten. Zweden was in de gehele eerste helft verrassend genoeg de ploeg met de beste kansen. Zo schoot Zlatan Ibrahimovic net naast. Romelu Lukaku werd ook wel een aantal keer gevaarlijk voor de Belgen. Het gevaarlijkste moment was echter waarschijnlijk toch voor de Belgen. Een voorzet van Kevin de Bruyne ging maar net naast. De Belgen speelden iets makkelijker, maar kregen nauwelijks mogelijkheden in deze eerste helft.

Ook de tweede helft was het niet echt spannend. De eerste serieuze mogelijkheid voor de Zweden werd afgefloten vanwege gevaarlijk spel. Zlatan rondde wel af, maar er was dus al afgefloten. België kreeg ook een goede mogelijkheid via Lukaku. De spits van België trok het halve veld over maar stuitte op Isaksson. Even later kreeg hij een zelfde soort kans, maar toen stond hij buitenspel. De wedstrijd ontbrandde pas echt in deze fase, toen ook Zlatan een vrije trap bijna binnen schoot. Courtois redde echter opnieuw. Lukaku bleef kansen krijgen, hij schoot tien minuten voor tijd net over.

De Zweden moesten een goal scoren, maar toch waren de grootste kansen in de tweede helft voor de Belgen. Dries Mertens was er met een gevaarlijk schot, maar Andreas Isaksson redde. Aan de andere kant was het kort daarna een corner, ingekopt door Andreas Granqvist, die van de lijn werd gehaald. Het ging over en weer, maar via Nainggolan werd het toch 0-1. Hij schoot een matig uitgevoerde counter alsnog fantastisch binnen. Het was nog niet helemaal over, want even later was het Zlatan die bijna voor 1-1 zorgde en nog mogelijk spannende minuten. De Belgen konden uiteraard nu ook counteren, maar efficient waren ze niet echt meer. Een grote kans werd om zeep geholpen door Christian Benteke.

Hierdoor won België met 0-1. Zij zijn door naar de volgende ronde, de Zweden zijn uitgeschakeld. Het laatste kunststukje van Zlatan was zo een tegenvallend kunststukje, bij de Zweden. België mag aantreden tegen de hernieuwde Machtige Magyaren, het Hongarije dat verrassend in groep F won.