Ruwe zee vertraagt zoeken naar vlucht MH370

Ruwe zee en harde wind hebben de zoektocht naar Malaysia Airlines vlucht MH370 in de Indische Oceaan flink vertraagd. De zoektocht naar een van de grootste mysteries in de luchtvaart gaat nu tot augustus verder, zeiden onderzoekers woensdag. Het zoektocht naar het verdwenen vliegtuig zou aanvankelijk medio dit jaar worden afgerond.

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 met 239 passagiers en bemanningsleden aan boord kort na het opstijgen van Kuala Lumpur op weg naar Peking. De onderzoekers denken dat iemand met opzet de transponder van het vliegtuig heeft uitgeschakeld voordat het duizenden mijlen uit de koers verder vloog boven de Indische Oceaan. Daardoor was het toestel niet meer op de radar te volgen.

Australische functionarissen die het onderzoek leiden, zeggen dat meer dan 105.000 vierkante kilometer is afgezocht in het 120.000 vierkante kilometer grote zoekgebied. Maar 18 meter hoge golven en harde wind vertragen het zoeken aanzienlijk, aldus het Australische Transport Safety Bureau.

Een stuk van de Boeing 777, een vleugeldeel, spoelde in juli vorig jaar aan op het eiland Réunion in de Indische Oceaan.

Ruwe zee vertraagt zoeken naar vlucht MH370
Ruwe zee vertraagt zoeken naar vlucht MH370 (Foto: ANP)