Argentinië zet VS simpel opzij in halve finale

Argentinië staat voor de tweede keer op rij in de finale van de Copa América. In de halve finale werd de Verenigde Staten verslagen met 4-0. Grote man bij de Argentijnen was Lionel Messi met een treffer en een assist. Het land verloor echter wel Ezequiel Lavezzi die zijn arm brak nadat hij bij een actie om de bal op de borst aan te nemen struikelde en over een reclamebord viel.

De Verenigde Staten kende als gastheer een prima Copa América tot dusver, maar in de halve finale bleek het Argentinië van Messi een maat te groot. Al na drie minuten pakten de Argentijnen een voorsprong.

Met een schitterende pass kreeg Messi de bal bij Lavezzi, die deze met het hoofd over de uitgekomen doelman Brad Guzan kreeg. Nog voor rust verdubbelde Messi zelf de voorsprong, door een schitterende vrije trap binnen te schieten. Dit betekende de 55e treffer van Messi in het shirt van Argentinië, waarmee hij topscorer aller tijden werd van het land.

Na de pauze bleef Argentinië de betere ploeg en het elftal van bondscoach Gerardo Martino komt op het juiste moment in vorm. Gonzalo Higuaín zorgde met twee treffers voor het slotakkoord en de afgetekende 4-0 uitslag.

De spits van Napoli had eerst nog twee pogingen nodig om Guzan te verschalken, waarna hij de 4-0 maakte op aangeven van uitblinker Messi. Argentinië gaat daarmee simpel naar de finale, waarin Chili of Colombia als tegenstander wacht.