EK: Uitslag Kroatië - Spanje

Kroatië heeft in Groep D weten te winnen door een 2-1 overwinning op Spanje. Hierdoor ontlopen de Kroaten het zware deel van het schema en krijgt Spanje eerst een wedstrijd tegen Italië en vervolgens mogelijk een wedstrijd tegen Duitsland voor de kiezen.

Het was even geleden, maar hij was er weer eens op dit EK, een goal in de eerste 10 minuten. Alvaro Morata werd weggestuurd, maar de Kroaten konden dit nog verdedigen. De bal kwam echter bij David Silva, die met een fantastische pass de kans gaf aan de Spanjaarden. Uiteindelijk kon de bal afgelegd worden op Morata voor een gemakkelijke 0-1. Nog geen minuut later was het Silva zelf die bijna afdrukte voor de 2-0, maar de Kroaten ontsnapten. De Kroaten kregen ook wel kansen na fouten in de Spaanse defensie. Eerst was er een schietkans voor Kalinic, even later schoot Rakitic op de onderkant van de lat na geblunder van David de Gea.

Daarna bleef het Spanje dat voetballend sterker was en waren de Spanjaarden ook dreigend, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het was Kroatië dat uiteindelijk vlak voor rust de 1-1 binnen kopte uit de eerste echte grote kans. Kalinic was de doelpuntenmaker die er voor zorgde dat de 1-1 op het bord kwam.

In de tweede helft een ander spelbeeld. De Kroaten zetten goed druk en waren gevaarlijk, waardoor Spanje er nog maar moeizaam uit kwam. De eerste grote kans kwam uit een omhaal van Pjaca. De bal ging echter naast het doel. Aan de andere kant kreeg halverwege de tweede helft Sergio Ramos een grote kopkans. Hij kopte echter ook naast.

Even later kwam er toch een mogelijkheid voor Spanje. Een overtreding zorgde ervoor dat Sergio Ramos een strafschop mocht nemen. Ramos schoot echter tegen de keeper aan die wel erg ver buiten de goal kwam. Even later kwam er ook nog een grote kopkans voor invaller Aduriz, maar hij miste eigenlijk de bal. Toch viel er nog een goal, maar wel aan de andere kant. Ivan Perisic brak door aan de linkerkant en mocht in de korte hoek binnen schieten. Bijna was het nog 2-2 in de allerlaatste seconden door Spanje, maar de bal werd van de lijn gehaald. Het bleef 2-1 en Kroatië is dus groepswinnaar geworden.