Rowling haalt uit naar brexiteers en Trump

Het is bepaald geen geheim dat J.K. Rowling fel tegen een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is en op haar site heeft ze nu een artikel geschreven over waarom ze daar zo fel op tegen is. In hetzelfde stuk vergelijkt de Harry Potter-schrijfster de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump ook nog met een fascist.

In het stuk schrijft de in Schotland wonende Engelse dat de aanhangers van een brexit geloven in monsters, maar dan wel in niet bestaande monsters die ze zelf hebben bedacht. In haar ogen gaat het vooral om xenofobie, frustratie en arrogantie. Zo vergelijkt ze de poster waarop UKIP-voorman Nigel Farage voor een groep vluchtelingen staat met nazipropaganda. Volgens Rowling mogen Britten deze week zelf bepalen in welke monsters ze wel of niet willen geloven. Volgens haar is het donderdag de dag waarop iedere Brit verandert van een lezer van een toekomstboek naar de schrijver van dat boek.

Ook over de Amerikaanse politiek wil de geestelijk moeder van Harry Potter nog wel iets kwijt. Ze vindt dat Donald Trump in alle opzichten een fascist is. En ze vreest dan ook het moment waarop hij de codes van Amerika's kernarsenaal in handen krijgt.

Rowling haalt uit naar brexiteers en Trump
Rowling haalt uit naar brexiteers en Trump (Foto: BuzzE)