Volleybalsters kloppen Italië in World Grand Prix

De Nederlandse volleybalsters hebben op de World Grand Prix hun derde overwinning geboekt. In Bari werd Italië met 3-1 9 (19-25, 25-23, 25-18 en 25-22) verslagen.

In de eerste set had Nederland grote problemen met de Italiaanse Valentina Diouf, die zowel aanvallend als blokkerend Nederland dwars zat. De eerste set ging dan ook naar Italië, maar nadat Nederland halverwege de tweede set erin slaagde om het gevaar van Diouf in te dammen kon het beginnen met de inhaalrace.

Nederland won de tweede set nipt en in de derde set won het na een 13-15 achterstand dankzij een sterk serverende Celeste plak elf punten op rij. In de vierde set liep Oranje snel uit naar een 14-7 voorsprong waarna de zege niet meer in gevaar kwam.

Nederland staat nu vijfde in de groep van de twaalf landen. De top 4 mag naar de finale volgende maand in Bangkok.