EK: Uitslag België - Ierland

België heeft een relatief eenvoudige zege op Ierland bereikt. Voor rust was het pover en bleef het 0-0, maar 2 goals van Romelu Lukaku vormden de basis voor een 3-0 overwinning. Het is de eerste EK-overwinning voor België in 16 jaar.

Het begin was spannend maar moeizaam van beide kanten. Beide teams maakten er een harde wedstrijd van, maar tot echte kansen kwam het lang niet echt. Na 20 minuten kreeg Eden Hazard een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar hij schoot hoog over. Even later werd er een goal gemaakt door de zwak spelende Yannick Carrasco, maar hij stond buitenspel dus ging het feest niet door. Veel kansen kregen de Belgen niet, die meer balbezit hadden maar het eigenlijk niet in gevaar konden omzetten. Het dichtst bij een goal waren de Belgen misschien we uit een corner in de 40e minuut. Alderweireld kopte maar de bal werd van de doellijn gehaald.

In de tweede helft was het gelijk vuurwerk. Romelu Lukaku scoorde de 1-0 na een counter van de Belgen. Daarna moesten de Ieren aandringen, en ondanks dat ze best dreigend waren kwam dit niet direct tot grote mogelijkheden. Toch waren het de Belgen die op 2-0 voor kwamen. Uit een voorzet van Meunier kopte Axel Witsel de Belgen op 2-0. Na een flitsende counter werd het nog erger voor de Ieren. Romelu Lukaku scoorde op aangeven van Hazard in een drie tegen twee situatie.

Hierna werd er rustig uitgespeeld. De Ieren hebben geen serieuze mogelijkheid gehad, terwijl de Belgen nooit meer echt dicht bij een vierde goal kwamen. Dries Mertens kreeg nog een halve kans maar was niet succesvol. Voor de Ieren zal het moeten gebeuren tegen Italië terwijl voor België een punt tegen Zweden genoeg zal zijn voor een vervolg op dit EK.