Bertens maakt rentree op Wimbledon

Tennisster Kiki Bertens zal over ruim een week op Wimbledon haar rentree gaan maken. De Nederlandse raakte tijdens Roland Garros geblesseerd aan haar linkerkuit en coach Raemon Sluiter achtte het in samenspraak met trainer Martin van der Brugghen verstandig om af te zien van de rentree volgende week in Eastbourne.

Bertens speelde in de weken rond Roland Garros veel partijen. Zo won ze bij het WTA-toernooi in Nürnberg zowel het enkel- als het dubbelspel. Op Roland Garros drong de Nederlandse in het dubbelspel door tot de kwartfinale en in het enkelspel reikte ze tot de halve eindstrijd. Deze zeges leverden Bertens plek 27 op de wereldranglijst op, maar het vele spelen zorgde ook voor een blessure, waardoor een rentree er pas op Wimbledon in zit.

Sluiter: "De combinatie van het herstel van de kuitblessure en mentale vermoeidheid ligt ten grondslag aan deze beslissing. Kiki wilde zelf wel, maar zij wil altijd graag en soms moet je iemand een beetje tegen zichzelf in bescherming nemen. Op dit moment was het beter de zaak niet te pushen."

"We gaan vroeg naar Wimbledon om daar goed op gras te trainen en een paar oefenpartijtjes te spelen. Het is niet ideaal, maar je kunt je ritme snel oppikken. Ik snap dat de buitenwacht na Roland Garros veel van haar verwacht. Wij gaan echter zonder verwachtingen richting Wimbledon, maar met een gedegen plan. Het is gewoon een nieuw toernooi op een andere ondergrond."