EK: Uitslag Spanje - Turkije

Spanje heeft een ogenschijnlijk eenvoudige overwinning op Turkije gepakt. Het werd 3-0. Alvaro Morata en Nolito waren de grote mannen, zij zorgden voor alle doelpunten. Spanje is hierdoor het tweede land dat zich officieel plaatst voor de tweede ronde.

Spanje liet zich van zijn beste kant zien in de eerste tien minuten. Voornamelijk via links werd de ploeg meer dan eens gevaarlijk, duidelijk door een voorzet die door verdediger Batla maar net buitenkant paal weg kon worden getikt. Uit de daarop volgende corner kon Gerard Pique vrij inkoppen, maar hij kopte via de grond over. Het duurde lang totdat er weer een kans kwam voor de Spanjaarden. Net na een half uur spelen kreeg Nolito een grote kans, maar hij schoot naast. Even later was het dan toch 1-0, toen Alvaro Morata binnen kon koppen na een voorzet van diezelfde Nolito. Nolito eiste even later nog een hoofdrol voor zich op toen hij nog voor de rust de 2-0 binnen kon tikken na een foutje van de Turkse Topal.

Uit de kleedkamer gingen de Spanjaarden lekker door. Na wat rondgetik besloot Spanje weer eens het ruime sop te kiezen. Het was waarschijnlijk net buitenspel, maar toch mochten de Spanjaarden door. Morata was uiteindelijk de doelpuntenmaker: 3-0. Nog geen minuut later kreeg de Spaanse spits ook nog een kans op nummer 4. De Turken kregen ook eindelijk eens een serieuze kans na de 3-0, maar Yilmaz schoot meters naast. Ook Silva kreeg in het eerste kwartier van de tweede helft goede kansen, maar schoot naast.

Pijnlijk was misschien wel dat Arda Turan, de sterspeler van de Turkse selectie werd uitgefloten door zijn eigen fans. Gedurende de tweede helft, toen het 3-0 stond, was hij de kop van jut voor het Turkse publiek. De Spanjaarden scandeerden zelfs zijn naam. In het restant van de tweede helft bloedde de wedstrijd eigenlijk dood. Er gebeurde weinig meer. Nog wat afstandsschoten en een klein kansje voor de Turken waren het enige wapenfeit. Door deze overwinning staat Spanje op de eerste plaats in de groep D en zal het de groepswinst kunnen behalen met een gelijkspel tegen Kroatië. Voor Turkije rest slechts de laatste wedstrijd tegen Tsjechië, waarin ze goed op schot moeten zijn om nog een vervolg aan hun verblijf in Frankrijk te kunnen geven.