Het is vandaag internationale sushi-dag

Vandaag is het internationale sushi-dag. Reden voor hungry.nl om 14.000 sushi-bestellingen te analyseren.

Nigiri zalm-sushi (rijst met een stukje zalm) blijkt de populairste sushi-variant in Nederland te zijn met 11,7% van de bestellingen. Uramaki Ebi Tempura-sushi (dat is binnenstebuiten gerolde sushi met gefrituurde garnaal) staat op de tweede plek en op de derde plaats volgt de uramaki California Roll-sushi, dat een binnenstebuiten gerolde sushi met krab of surimi, komkommer, avocado en oranje viskuit is.

Kennelijk houden Nederlanders van de grote binnenstebuiten gerolde sushi-variant Uramaki, waardoor deze 2 keer in de top 3 voorkomt. Toch zijn de niet-traditionele varianten ook in opkomst. In Japan vind je geen sushi met kip op de menukaart en deze variant staat in Nederland in de top 10. Veel vissoorten die in Japan populair zijn, waaronder zeebaars, zaagschelp en octopus, zijn bij ons daarentegen maar weinig in trek.

De meeste bestellingen voor sushi worden op zondag gedaan, maar ook op vrijdag en zaterdag wordt het besteld. Het is wel iets voor wat later op de avond, ruim 30% van alle sushi-bestellingen komt binnen na 19:00.

En wat eet jij vanavond?

Als je niet wilt bestellen, maar zelf wilt maken. Succes!