Verkoop iPhone 6 mogelijk gestaakt in Peking

Apple moet mogelijk de verkoop van zijn nieuwste iPhones staken in Peking. Volgens het Beijing Intellectual Property Office heeft Apple ontwerppatenten van een Chinese toestelmaker geschonden, meldt Bloomberg.

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus vertonen volgens de instantie overeenkomsten met de 100C-telefoon van Shenzhen Baili. Het Amerikaanse technologieconcern kan beroep aantekenen tegen het vonnis van het Beijing Intellectual Property Office en dan in de tussentijd de telefoons blijven verkopen.

De beslissing betreft alleen Peking, maar het vonnis zou een precedent kunnen scheppen voor toekomstige rechtszaken tegen Apple.

Apple wilde geen reactie geven op de zaak, net zo min als uitvinder Xu Guoxiang, die ook betrokken zou zijn bij Baili.

Het vonnis van het Beijing Intellectual Property Office is een nieuwe tegenslag voor Apple in de voor het technologieconcern grootste markt na de Verenigde Staten. In april werden de boek- en filmdiensten van Apple nog geblokkeerd. Vorige maand verloor de techreus nog een geschil over het alleenrecht op de merknaam iPhone, omdat een rechtbank in Peking oordeelde dat een vrij onbekende accessoiremaker de naam mag gebruiken voor portemonnees en tassen.

Verkoop iPhone 6 mogelijk gestaakt in Peking
Verkoop iPhone 6 mogelijk gestaakt in Peking (Foto: BuzzT)