Van Breukelen technisch directeur van KNVB

Hans van Breukelen wordt de nieuwe technisch directeur van KNVB. Hij laat zijn functie als commissaris bij PSV rusten om de voetbalbond te ondersteunen.

De KNVB bevestigt via de officiële kanalen dat Van Breukelen per 1 juli in dienst treedt als technisch directeur. De bond geeft hem de zorg over het realiseren van de voetbaltechnische doelstellingen in zowel topsport als breedtesport. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de samenhang binnen het vertegenwoordigend voetbal, talentontwikkeling en opleidingen.

De 59-jarige Van Breukelen stond voorheen jarenlang onder de lat bij het Nederlands elftal. Zo won hij het EK met Oranje. "Een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft", stelt het voetbaldier. "Deze functie haalt het gevoel in me naar boven dat ik herken uit mijn tijd als actief sportman. Hier krijg je adrenaline van."

"Binnen de KNVB is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plan Winnaars van Morgen. Een blauwdruk voor de toekomst, gedragen door het hele voetbal. Ik ga mijn bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van dat plan. En niet alleen dat. Ik ga binnen de KNVB werken aan het verder optimaliseren van een klimaat waarin onze voetballers zich goed voelen en geprikkeld worden; een topsportklimaat. Ik heb er veel zin in."

Hans van Breukelen aan de slag bij de KNVB. (PRO SHOTS/Erwin Spek)
Hans van Breukelen aan de slag bij de KNVB. (PRO SHOTS/Erwin Spek)